Az AKASA a vállalkozások működőképességének segítésére megjelenést, piacteret, és több új informatikai program használatát teszi lehetővé. A programok használatát az AKASA online elérhetővé teszi, és folyamatosan fejleszti.

Belső elszámolási rendszer

A belső elszámolási rendszer egy értékegyeztető adatszolgáltatás, ami külső - azaz harmadik fél felé nem ad ki adatokat. A vállalkozás regisztrációjával Ön a vállalkozásának is nyit számlát a belső elszámolási rendszerben, lehetővé téve a termékei értékesítését a rendszerünkön belül a Vásárcsarnokban. Az elszámolás Koronában történik, mely bevételét más termékek vásárlására helyben is felhasználhatja, pl. a terméke előállításához szükséges eszközök – anyagok beszerzésére.

Adatbank

A vállalkozások megalakításához, üzleti terveik elkészítéséhez, megvalósítási tanulmányokhoz, összességében a hatékony tervezéshez és a jó döntésekhez szükséges adatok összegyűjtését, és azok felhasználását egy speciális adatbank biztosítja. Az adatbank a tagság által erre a célra szolgáltatott, illetve más közzétett közérdekű adatok statisztikai feldolgozásából jön létre. Ennek okán a hozzáférés jogosultsági szintjét az igénylő által szolgáltatott adatok határozzák meg.